Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

14 Ιουνίου 2013

  Δύσκολη μέρα, η τελευταία μέρα...
  Ανάμεικτα τα συναισθήματα.  Το πρόγραμμα χαλαρό...
  Χαρούμενες φατσούλες εδώ κι εκεί περιμένουν το τελευταίο κουδούνι, που φαίνεται πως αργεί πολύ!
  Μα εκεί στα σκαλιά, μια παρέα σοβαρή. Πιο πέρα μια άλλη φαίνεται κλαμένη.
  Είναι τα παιδιά της Έκτης.
  Το αίσθημα του αποχωρισμού, υπερνικά τη χαρά. Κάποιοι κλαίνε, κάποιοι χειρονομούν αμήχανα και πειράζουν τους άλλους για να τους ... περάσει.
  Τούτος ο χώρος, για  έξι σχολικά χρόνια, ήταν το σπίτι τους τελικά. Δεν είναι αλήθεια ότι έσπρωχναν το χρόνο για να μεγαλώσουν και να φύγουν. Τούτη την τελευταία μέρα ξέχασαν τις φωνές μας, τις απαιτήσεις μας και τις κουραστικές καθημερινές "δασκαλίστικες" νουθεσίες μας. Θυμούνται μόνο το χαμόγελό μας, την αγάπη, τη δικαιοσύνη και την υπευθυνότητα, που, μπορεί να μην ήταν πάντα ευδιάκριτα, ήταν όμως πρωταρχικό μέλημά μας. Και τα παιδιά έχουν το κριτήριο να διακρίνουν...
  Καλό ταξίδι παιδιά! 
  Θα σας θυμόμαστε για το ήθος σας!
  Όλοι οι δάσκαλοί σας, οι φετινοί και οι προηγούμενοι, σας ευχόμαστε να προοδεύσετε στη ζωή σας και να ζήσετε σ' έναν κόσμο, που εσείς θα βοηθήσετε να γίνει καλύτερος και ανθρωπινότερος.
  Κι εμείς σας ευχαριστούμε! Σας οφείλουμε πολλά! Κυρίως το ότι μας κάνετε συχνά να νιώθουμε παιδιά, μέσα σ' ένα κόσμο ενηλίκων που πολλές φορές είναι άθλια γερασμένος...
  Καλό καλοκαίρι!
     
  Ο Διευθυντής του Σχολείου (αυτός που συχνά - πυκνά φώναζε και δεν σας άφηνε σε ησυχία)






Γιορτή Λήξης του σχολικού έτους

  Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2013, στο προαύλιο του Σχολείου μας, έγινε μια πολύ όμορφη γιορτή με την ευκαιρία της λήξης του διδακτικού έτους 2012-13.
Τα πρωτάκια μας, ήταν υπέροχα! Με αυθορμητισμό, ετοιμότητα και χάρη, απήγγειλαν από ένα πετυχημένο καλοκαιρινό τετράστιχο, δημιουργώντας ευχάριστη ατμόσφαιρα και ενθουσιώδη χειροκροτήματα.
Η Β΄τάξη, μας διασκέδασε με όμορφα ομαδικά παιχνίδια ταχύτητας και όλες οι άλλες τάξεις παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά δρώμενα και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.
Καλό καλοκαίρι παιδιά!









 











Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η τελευταία φετινή συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Σχολείου μας



 Μέσα σε κλίμα ανάμεικτων συναισθημάτων, ολοκληρώσαμε χθες τις συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας, μελετώντας το βιβλίο της Άλκης Ζέη, "Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου", ενός βιβλίου βαθιά ανθρώπινου και αντιπολεμικού. Η χαρά της συνάντησης, συνοδευόταν από μια αίσθηση λύπης, γιατί αποχαιρετιστήκαμε με τους  μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, των οποίων η συμβολή ήταν πραγματικά μεγάλη και καθοριστική για τη λειτουργία και το μέλλον της Λέσχης Ανάγνωσης. Τους ευχαριστούμε πολύ για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους και τις συγκροτημένες απόψεις τους πάνω στα βιβλία που διαβάσαμε. Τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στις (εξωσχολικές) αναγνώσεις τους. Το καλό και ποιοτικό διάβασμα, πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να είναι η γλυκύτερη συνήθεια των μαθητικών τους χρόνων.
  Η Λέσχη Ανάγνωσης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, ανανεώνει το ραντεβού της για το Σεπτέμβρη. 
  Να έχετε όλοι ένα θαυμάσιο βιβλιοφιλικό καλοκαίρι!
Η υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης 
           Αντιγόνη  Τρύπα

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

1. Την Πέμπτη 13-6-2012 στις 8:10 π.μ., θα γίνει μικρή γιορτή στο προαύλιο του Σχολείου, με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων του σχολικού έτους. Κατόπιν θα συνεχιστεί το ωρολόγιο πρόγραμμα κανονικά. Το Ολοήμερο Τμήμα θα λειτουργήσει επίσης κανονικά.
2. Την Παρασκευή 14-6-2013, το Σχολείο θα λειτουργήσει  έως τις 12:15 μ.μ., που θα δοθούν οι τίτλοι προόδου και σπουδών στους μαθητές μας. Η αποχώρηση την ημέρα αυτή θα γίνει με ευθύνη των γονέων. Οι σχολικοί τροχονόμοι θα βρίσκονται στη θέση τους.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχεται .. .θερμά, καλό και ... δροσερό καλοκαίρι!
  

Τα παιδιά της ΣΤ΄ ευχαριστούν


Οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας, για τη συνεστίαση που μας προσέφερε χθες στο κέντρο "Το πάρκο".
Σ' όλους τους υπεύθυνους διοργανωτές ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και να συνεχίσουν να έχουν καλή συνεργασία με το Σχολείο μας.    

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η θεατρική παρουσία του Σχολείου μας στο 1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Στο πλαίσιο του  1ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αγρινίου - Θέρμου "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός", το Σχολείο μας συμμετείχε με την θεατρική παράσταση "Ελληνικός κινηματογράφος" (αποσπάσματα από αγαπημένες ταινίες). Η παράσταση δόθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, και κατά γενική ομολογία είχε μεγάλη επιτυχία.
Συγχαρητήρια στα παιδιά της Ε΄τάξης και στους δασκάλους τους!
Συγχαρητήρια και στη συνάδελφο κ. Αγγελική Νιάουστα, που είχε την όλη επιμέλεια!













Έκτακτη ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αγρινίου - Θέρμου

Ένα παιδάκι νηπιαγωγείου του Συλλόγου μας έχει την ανάγκη μας. Αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας με κίνδυνο ολικής τύφλωσης, αν δεν αποσταλεί σε ειδικό οφθαλμολογικό κέντρο του εξωτερικού για περαιτέρω αντιμετώπιση η οποία δεν μπορεί να γίνει σε κανένα παιδιατρικό νοσοκομείο στην Ελλάδα .
            Τα στοιχεία της οικογένειας βρίσκονται στη διάθεση του Συλλόγου καθώς επίσης και η διάγνωση από την οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών « Η Αγία Σοφία – Παίδων Πεντέλης »
           Παρακαλούνται οι συνάδελφοι Διευθυντές να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων , τους μαθητές και τους συναδέλφους και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να το καταθέσουν στην τράπεζα Αττικής στον αρ. λογαριασμού : 57237198

Πληροφορίες :
Πρόεδρος Συλλόγου , Αδάμης   Σπύρος                 6984073316
Αντιπρόεδρος Συλλόγου , Λιάτσου Χριστοφορούλα  694665505

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Μια όμορφη δραστηριότητα της Γ1 τάξης

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης του Περιβάλλοντος και της Ιστορίας, οι μαθητές της Γ1 τάξης του Σχολείου μας, ασχολήθηκαν με την επεξεργασία του πηλού. Για περισσότερες από δύο ώρες έγιναν αγγειοπλάστες. Κατασκεύασαν μικρά αγγεία, κοσμήματα, σταυρούς και διακοσμητικά αντικείμενα. Την επόμενη μέρα τα έβαψαν και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!


   

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

Μια ιστορία σχεδιασμένη με κόμικς και επεξεργασμένη με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, από τους μαθητές της   Δ1  τάξης του Σχολείου μας, με την καθοδήγηση του κ. Χρήστου Πολίτη, εκπ/κού Πληροφορικής.

Τα σκίτσα ζωγράφισαν οι μαθήτριες Δήμητρα Μπιτσικώκου, Πηνελόπη Κόπανου, Ιωάννα Μαμασούλα , Γεωργία Ματσούκα, Βίκυ Καμμένου, Θεοδώρα Γρίβα, Θεοδώρα Χαϊντίνη, Μαρία Ράπτη, Αφροδίτη Κωστοπούλου, Αγλαΐα Παπαθανασίου, Μαριάννα Τσιρώνη και Αδαμαντία Βασιλόκωστα, ενώ οι μαθητές Χρήστος Καραπάνος και Διονύσης Αθανασιάς τα ψηφιοποίησαν και παράλληλα εξήγησαν στην τάξη τη διαδικασία της ψηφιοποίησης.

Για να "ξεφυλλίσετε" τις σελίδες κάνετε κλικ στις άκρες. Δεξιά για να προχωρήσετε μπροστά, αριστερά για να πάτε πίσω. Χρησιμοποιήστε τη ροδέλα του ποντικιού για να πάτε πάνω ή κάτω.


Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αθλητικές εκδηλώσεις

Έληξε σήμερα, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και πανηγυρισμών, το διήμερο τουρνουά βόλεϊ κοριτσιών και ποδοσφαίρου αγοριών που διοργανώθηκε στο Σχολείο μας, με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής.
Νικητής βγήκε το παιχνίδι και η χαρά των παιδιών!