Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Αποχαιρετισμός!


Με λόγια σύντομα και λέξεις απλές, θέλω μέσα από αυτή τη σελίδα - που τόσο αγάπησα - να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας (απο)χαιρετίσω, αποχωρώντας από τη θέση του Διευθυντή αυτού του Σχολείου και συγχρόνως από την ενεργό υπηρεσία ως Δάσκαλος.

Θέλω να ευχαριστήσω,
  • τους συναδέλφους μου (τους "εγγύς" και τους "μακράν") για τις καθημερινές "μάχες" στο πεδίο της πολύπαθης παιδείας! Για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που με περιέβαλλαν στο συναρπαστικό εκπαιδευτικό μας ταξίδι! Κυρίως όμως για την κοινή προσπάθεια που καταβάλαμε να διδάξουμε ήθος και να διαμορφώσουμε ανθρώπους με προσωπικότητα, με στοχασμό και ενδιαφέροντα.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση.



Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας κάνουμε γνωστό ότι:
Αύριο, Παρασκευή 13-6-2014 και ώρα 10:00 π.μ. έως 11:30 π.μ., με την ευκαιρία της λήξης του διδακτικού έτους, θα πραγματοποιηθεί γιορτή από την Α΄& Β΄ τάξη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας. Στη συνέχεια (περίπου στις 12:00 μ.μ.), θα χορηγηθούν οι Τίτλοι Προόδου & Σπουδών σε όλους τους μαθητές του Σχολείου μας και θα γίνει ενημέρωση από τους δασκάλους των τάξεων και τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Το Ολοήμερο τμήμα θα λειτουργήσει κανονικά.
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχεται… θερμά, καλό και… δροσερό καλοκαίρι!

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η αποχαιρετιστήρια συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης.



Της Αντιγόνης Τρύπα.
Υπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης.

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης του Σχολείου μας για το σχ. έτος 2013-14.
Για το τέλος αφήσαμε ένα καλοκαιρινό βιβλίο, με σκοπό να αποχαιρετιστούμε, καλωσορίζοντας την ωραιότερη εποχή του χρόνου.

Τα παιδιά ευχαριστούν.

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης,
ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων,
για τη συνεστίαση που μας προσέφερε χθες βράδυ
στο χώρο του Σχολείου.
Ευχόμαστε σ' όλους τους γονείς και στους δασκάλους μας,
καλό καλοκαίρι!

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η Πεντηκοστή.


Η συγκέντρωση των Αποστόλων και η αποστολή του Αγίου Πνεύματος.

Το γεγονός της Πεντηκοστής συνέβη στα Ιεροσόλυμα, πενήντα μέρες μετά την Ανάσταση του Χριστού, και σηματοδότησε την αφετηρία της ιστορικής διαδρομής της Εκκλησίας και έθεσε τις βάσεις για τον αγιασμό ολόκληρης της ανθρώπινης ιστορίας και του πολιτισμού.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

"Η τελευταία μαύρη γάτα".



Ο σεβασμός της διαφορετικότητας, ο αγώνας εναντίον του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσα από το απολαυστικό μυθιστόρημα του Ευγένιου Τριβιζά.

Της Αντιγόνης Τρύπα.
Υπεύθυνης Λέσχης Ανάγνωσης.

Στην προτελευταία συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Σχολείου μας, ήμασταν καλεσμένοι της... τελευταίας μαύρης γάτας. Οι... προσκεκλημένοι, διαβάσαμε αποσπάσματα του βιβλίου, εκφράσαμε εντυπώσεις, αναλύσαμε έννοιες, και συζητήσαμε για το "τυχαίο" και το "προληπτικό" στη ζωή των ανθρώπων. Μιλήσαμε για το ρατσισμό, τη ξενοφοβία, τους αποκλεισμούς και τη διαφορετικότητα.
Ο Δημήτρης επέλεξε ένα μικρό απόσπασμα από το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου:

5 Ιουνίου - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου από το 1972  και σκοπό έχει την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και για το μέλλον της ανθρωπότητας.
Σήμερα, ο κόσμος αναλογίζεται τα τεράστια προβλήματα του περιβάλλοντος που χρόνο με τον χρόνο μεγιστοποιούνται.
Όλοι συμφωνούμε ότι διανύουμε έναν κρίσιμο αιώνα για την κλιματική αλλαγή και την προστασία της φύσης.
Εάν σε παγκόσμια κλίμακα δεν λάβουμε δραστικά μέτρα, ώστε η φύση να ανακτήσει τη δυνατότητα φυσικής ισορροπίας, τότε θα οδηγηθούμε σε μια παγκόσμια οικολογική καταστροφή. Η ανθρωπότητα οφείλει να αναλογισθεί τα λάθη και τις παραλείψεις της και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Είναι καιρός να ενωθούμε και να δράσουμε άμεσα, ώστε να περιορίσουμε τις συνέπειες.
Το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδος είναι μοναδικό. Έχουμε όλοι χρέος, να το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και να διαφυλάξουμε την περιβαλλοντική μας κληρονομιά. Να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες αναβάθμισης  του κοντινού μας περιβάλλοντος, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο, διαμορφώνοντας, με τον τρόπο αυτό, καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 100 χώρες,
υπενθυμίζοντας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την προστασία του πλανήτη, ως το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές.
Το μήνυμα «Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας» επέλεξε ο ΟΗΕ για το 2014, προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η «πράσινη εβδομάδα» αυτή τη χρονιά, είναι αφιερωμένη στην κυκλική οικονομία, την αποδοτικότητα των φυσικών πόρων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η σημερινή ημέρα, εκτός των άλλων, ας μου θυμίζει και κάποιους σχετικούς κανόνες που έχουμε στο σχολείο:

  • Πετώ τα σκουπίδια στο καλάθι της τάξης ή στους κάδους της αυλής.
  • Δεν σχίζω τα τετράδιά μου και το μπλοκ ζωγραφικής. 
  • Δεν αφήνω τη βρύση να τρέχει άσκοπα.
  • Ανακυκλώνω πλαστικά, χάρτινες, γυάλινες και αλουμινένιες συσκευασίες στους μπλε κάδους.
  • Ανακυκλώνω μπαταρίες στον ειδικό κάδο. 



Λεξιλόγιο
Κυκλική οικονομία: Το μοντέλο της οικονομίας όπου  όλα τα απόβλητα επαναχρησιμοποιούνται ή ανακυκλώνονται.
Αποδοτικότητα των φυσικών πόρων: Το να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να χρησιμοποιούμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τους φυσικούς πόρους της γης (νερό, καύσιμα, δασική ξυλεία κλπ.).
Διαχείριση των απορριμμάτων: Τα απορρίμματα, με διάφορες τεχνικές μεθόδους μετατρέπονται σε άλλες πρώτες ύλες ή σε πηγή ενέργειας.

Προγραμματισμός Ολοήμερου Προγράμματος για το σχ. έτος 2014-15

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι, εάν επιθυμείτε να φοιτήσουν τα παιδιά σας στο Ολοήμερο Τμήμα (14:00-15:30 ή 14:00-16:15), για το νέο σχ. έτος 2014-15, μπορείτε να προμηθευτείτε σχετική αίτηση από το γραφείο του Διευθυντή ή από τον υπεύθυνο δάσκαλο του Ολοημέρου.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μεγάλη προσφορά στο Σχολείο μας από το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

  Με μεγάλη χαρά το Σχολείο μας, δέχτηκε, πριν λίγες μέρες, μια μεγάλη προσφορά για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη του.
  Το ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ μας προσέφερε εκατόν έξι (106) ωραιότατα παιδικά βιβλία αξίας 1200€.
  Σε μια όμορφη εκδήλωση, λοιπόν, την οποία οργάνωσε η Λέσχη Ανάγνωσης του Σχολείου μας, με την εποπτεία της υπεύθυνης της Σχολικής Βιβλιοθήκης κ. Αντιγόνης Τρύπα, τα παιδιά ξεφύλλισαν τα βιβλία, τα χάρηκαν, τα κατέγραψαν και τα ταξινόμησαν στα ράφια. Κατόπιν εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους με ωραίες ζωγραφιές που ταχυδρόμησαν στο Ίδρυμα.
  Τα βιβλία είναι ήδη στη διάθεση των μικρών αναγνωστών μας και έγιναν και οι πρώτοι δανεισμοί.
  Ως Σχολείο, εκφράζουμε και μέσω της στήλης αυτής, τις θερμές ευχαριστίες μας προς το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ και ευχόμαστε  επιτυχίες σε κάθε κοινωφελή δραστηριότητά του.