cropped 306774205 602750117969972 7796203458253175971 n

Καλωσορισατε στον επισημο δικτυακο τοπο του σχολειου μασ

Το 12/θεσιο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου και στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο επί της οδού Όλγας Παπαστάμου, Το Σχολείο έχει σύγχρονες αίθουσες που στεγάζονται σε 3 επίπεδα στο κεντρικό κτήριο. Το σχολείο μας διαθέτει μεγάλη αίθουσα Εκδηλώσεων, αίθουσα Βιβλιοθήκης και εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και δύο μεγάλα προαύλια , το ένα για τους μικρούς μας μαθητές και το άλλο για τους μεγάλους. Στο 16ο Δημοτικό λειτουργεί η Πρωινή Ζώνη (07:00 - 08:00) , το Ημερήσιο Πρόγραμμα (08:15 - 13:15) και το Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:15 - 16:00).
Τηλέφωνο: 2641031614
Φαξ: 2641031350
Email: mail@16dim-agrin.ait.sch.gr

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Erasmus “Rights Hero-Promotion of the Awareness of the Convention of the Rights of the Child through a Online Game”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus “Rights Hero-Promotion of the Awareness of the Convention of the Rights of the Child through a Online Game”.
Είμαστε τυχεροί που το σχολείο μας συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα με ομάδα μαθητών της Στ’ και της Α’ τάξης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κοινωνικού λειτουργού του σχολείου Γαλάνη Αικατερίνης,της ψυχολόγου Πόπης Τσουφλίδου σε συνεργασία με τον του εκπαιδευτικό της Πληροφορικής Νεκτάριο Διδασκάλου.
Οι μαθητές , υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού της Πληροφορικής κ. Διδασκάλου Νεκτάριου , της Ε.Δ.Υ. και της εκπαιδευτικού Τσόλκα Βασιλικής, πραγματοποιήσαν εργαστήρια με δραστηριότητες για τα Δικαιώματα του Παιδιού.


Ενδοσχολική επιμόρφωση στις Πρώτες Βοήθειες

Στα πλαίσια των δράσεων για την Ενδοσχολική Επιμόρφωση και τη Διαχείριση της Εκπαιδευτικής Πραγματικότητας, πραγματοποιήθηκε ενδοσχολικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα ” Πρώτες Βοήθειες στο Δημοτικό Σχολείο ” από την κ. Όλγα Κρίντα, Σχολική Νοσηλεύτρια του Σχολείου μας.



Επίσκεψη της Α,Β και Γ τάξης στο Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού

Επίσκεψη της Α,Β και Γ τάξης στο Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού
Στην είσοδο του νησιού του Αιτωλικού,σ’ ένα ανακαινισμένο πέτρινο κτίριο,όπου παλιότερα στεγάζονταν ελαιοτριβείο ,βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού.Το μουσείο φιλοξενεί αντικείμενα από τη ζωή και την καθημερινότητα στο Αιτωλικό τους δύο προηγούμενους αιώνες.Ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.Το επισκεφτήκαμε και προτείνουμε όλοι να το επισκεφτείτε.
Πίσω από αυτή την μεγάλη προσπάθεια βρίσκεται ο Σύλλογος Γυναικών Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλικού , που συνέλεξε τα εκθέματα και μεριμνά για ό,τι αφορά τη λειτουργία του Μουσείου .
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτές τις δραστήριες γυναίκες γι ‘αυτήν την προσφορά τους!!

8 Μάρτη σήμερα. Ημέρα της γυναίκας. Χρόνια πολλά στις γυναίκες!!!


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (Α 109), όπως η τελευταία παράγραφος αντικαταστάθηκε και ισχύει.

Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως 31-12-2018. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι τα εξής:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘΑ (Φ.6/498/57863/Δ1).
  2. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ.
  4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
  5. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης μπορούν επίσης να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους, χωρίς προϋποθέσεις. Στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00) δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/ες και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Η κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών  γίνεται μόνον κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλέφωνο του σχολείου (2641031614).

 ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ:

https://blogs.sch.gr/16diagr/files/2024/02/ΑΙΤΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-2024-2025.pdf

                                                                                                Από τη Διεύθυνση του Σχολείου


Συμμετοχή του σχολείου μας στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Με πρωτοβουλία της ΕΔΥ του σχολείου μας και του εκπαιδευτικού της πληροφορικής κ. Νεκτάριου Διδασκάλου ,το σχολείο μας συμμετείχε στη διαδικτυακή ενημέρωση με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που πραγματοποιήθηκε από το SaferInternet4kids.

Συγκεκριμένα ,  οι Εκπαιδευτικοί των Τάξεων,  η Κοινωνική Λειτουργός κ. Γαλάνη Αικατερίνη ,η Ψυχολόγος  κ. Τσουφλίδου Πόπη ,οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής κ. Λαμπρινή Μπαλατσούκα και κ. Κερασία Λανοπούλου  συζητήσαμε με τους μαθητές μας για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μας προσφέρει το διαδίκτυο. Προβληματιστήκαμε για τους κινδύνους που ελλοχεύει η αλόγιστη χρήση αυτού και τονίσαμε την αναγκαιότητα για τη συνετή χρήση του διαδικτύου.

Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν “Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο”.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού , οι μαθητές της Β Τάξης του σχολείου μας, με χαρά προσκαλούν τους γονείς τους στην αφιερωμένη στη Μητέρα εορτή που θα παρουσιάσουν, από κοινού με το 16ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας .


Γιορτάζουμε σήμερα τους Τρεις Ιεράρχες

Γιορτάζουμε σήμερα και τιμούμε τους Τρεις μεγίστους φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος, τον Μέγα Βασίλειο, τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, ως Χριστιανοί, ως Έλληνες, ως δάσκαλοι και ως γονείς μαθητών.

Ως Χριστιανοί, γιατί στερέωσαν τη Χριστιανική ορθόδοξη πίστη.

Ως Έλληνες, γιατί διέγνωσαν τη μεγάλη πολιτιστική αξία του κλασσικού αρχαιοελληνικού μας πολιτισμού και διέδωσαν τα ελληνικά γράμματα.

Τιμούμε ακόμα τους Τρεις Ιεράρχες εμείς οι δάσκαλοι ως λαμπρούς παιδαγωγούς. Η διδασκαλία τους και τα συγγράμματά τους για την ορθή αγωγή και ανατροφή των νέων ούτε σήμερα, αλλά ούτε και στο μέλλον θα πάψουν να έχουν μεγάλη παιδαγωγική αξία.

Όμως περισσότερο από τα λόγια και τα γραπτά τους , στέκουν ανάμεσά μας παιδαγωγοί άφταστοι με το παράδειγμα της πράξης και της ζωής τους. Μιας ζωής γεμάτης αγώνες για το καλό, για το υψηλό, για την αγιότητα.

Ας βάλουμε λοιπόν τους αγίους μας οδοδείχτες- πρότυπα στη ζωή μας, γιατί από τότε μέχρι σήμερα μας δείχνουν το σωστό δρόμο και ας μην αγαπήσουμε μόνο τα λόγια τους, αλλά προπάντων ας γίνουμε μιμητές των έργων τους.

Γιατί γιορτή αγίου σημαίνει μίμηση αγίου.

https://blogs.sch.gr/16diagr/files/2024/01/Γιορτάζουμε-σήμερα-και-τιμούμε-τους-Τρεις-μεγίστους-φωστήρες-της-Τρισηλίου-Θεότητος.pdf


Επίσκεψη στο εργοστάσιο τροφίμων ΓΑΙΑ

Επίσκεψη στο εργοστάσιο τροφίμων ΓΑΙΑ , από την Α και Β τάξη του σχολείου μας, όπου ξεναγήθηκαν από το ευγενέστατο προσωπικό της εταιρείας και οι μαθητές και μαθήτριες είδαν από κοντά πως γίνεται η παραγωγή και συσκευασία των βραβευμένων εξαιρετικά παρθένων ελαιολώδων και ελιών και άλλων προϊόντων. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και για την εμπειρία!!!


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση