cropped 306774205 602750117969972 7796203458253175971 n

Καλωσορισατε στον επισημο δικτυακο τοπο του σχολειου μασ

Το 12/θεσιο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου και στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο επί της οδού Όλγας Παπαστάμου, Το Σχολείο έχει σύγχρονες αίθουσες που στεγάζονται σε 3 επίπεδα στο κεντρικό κτήριο. Το σχολείο μας διαθέτει μεγάλη αίθουσα Εκδηλώσεων, αίθουσα Βιβλιοθήκης και εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και δύο μεγάλα προαύλια , το ένα για τους μικρούς μας μαθητές και το άλλο για τους μεγάλους. Στο 16ο Δημοτικό λειτουργεί η Πρωινή Ζώνη (07:00 - 08:00) , το Ημερήσιο Πρόγραμμα (08:15 - 13:15) και το Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:15 - 16:00).
Τηλέφωνο: 2641031614
Φαξ: 2641031350
Email: mail@16dim-agrin.ait.sch.gr

Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου-Ημέρα Πέμπτη (και τελευταία)

Το καλύτερο το κρατάμε πάντα για το τέλος! Τι καλύτερο για τους μικρούς μας φιλαναγνώστες από την ανάγνωση μιας πρωτότυπης -και διαφορετικής από τις άλλες- ιστορίας; 

Συγκεντρωμένα και τα 3 τμήματα της Α Δημοτικού είδαν με προσοχή τον χώρο της Βιβλιοθήκης μας, όπου από Σεπτέμβρη θα μπορούν να έρχονται για δανεισμό βιβλίων και με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση άκουσαν την ιστορία του Τζάτζαλου.

 Αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό το Τζάτζαλο που όλοι μπορεί να έχουμε κρυμμένο μέσα μας, διαβάστε το κι εσείς στο μικρό σας, συζητήστε το μαζι του, ακουστε το με προσοχή και θα ανακαλύψετε πολλά τόσο για το παιδί σας, όσο και για εσάς! Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα με πολλή αγάπη, ίσως μείνετε κι εσείς άφωνοι από τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις των μικρών βλασταριών  σας!

Αυτά από όλους εμάς εδώ στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου…

Ραντεβού του χρόνου πάλι!

( Απαραίτητη διευκρίνηση: τελευταία στιγμή αλλάξαμε το βιβλίο που θα διαβάζαμε στα Πρωτάκια, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να επιλεχθεί κάποιο που θα τα κάνει πιο ευαίσθητα στο θέμα της διαφορετικότητας…)


Εβδομάδας Βιβλίου Συνέχεια- Ημέρα Τέταρτη

Με αμείωτο ενθουσιασμό συνεχίζουμε την Εβδομάδα μας και πώς αλλιώς άλλωστε αφού σήμερα τα Πρωτάκια και τα Δευτεράκια μας υποδέχτηκαν τη συγγραφέα του βιβλίου που πολύ αγάπησαν, Ο κύριος χελώνας και το καβούκι του. Η Νίκη Μωραϊτη μας έκανε την πολλή μεγάλη τιμή να έρθει από την Αθήνα, όπου κατοικεί και εργάζεται, για να μεταδώσει στους μαθητές μας τη χαρά της ανάγνωσης και να μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον άνθρωπο πίσω από τη συγγραφέα Νίκη Μωραϊτη που σκέφτηκε και δημιούργησε τον παραμυθένιο κόσμο των δύο τρισχαριτωμένων ζώων, του κυρίου Χελώνα και του Φλαμίνγκο.Σήμερα άλλωστε γιορτάζουμε όχι μόνο τα βιβλία, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Έτσι συνδυάσαμε δύο αγάπες, βιβλία και ζώα, που όπως τόνισε και ο Διευθυντής μας Κώστας Λιάτσος είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου.

Η ζωντάνια της Νίκης, η υπομονή και το φιλικό της χαμόγελο,  μαζί με τις θαυμάσιες απαντήσεις της στις πάμπολλες ερωτήσεις των μαθητών σκλάβωσαν τα παιδιά κάνοντάς τα να μην θέλουν να φύγουν από κοντά της.

Ατραξιόν της ημέρας η ενθουσιώδης επιθυμία των μαθητών να διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο της…κι όχι μόνο τα Δευτεράκια, αλλά και τα Πρωτάκια που τώρα αρχίζουν να παίρνουν το κολάι της ανάγνωσης!

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλα μας τα παιδιά για τον ενθουσιασμό τους , τη συγγραφέα μας Νίκη Μωραϊτη για τη ζεστασιά της και τους συναδέλφους για τη συνεργασία.


Εβδομάδας Βιβλίου συνέχεια: Ημέρα Τρίτη

Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για εμάς τους εκπαιδευτικούς από το να βλέπουμε μαθητές διστακτικούς να μιλήσουν μπροστά σε κοινό για πράγματα που αγαπάνε ξαφνικά να ξεδιπλώνονται χάρη στην ενθάρρυνση μας; Νομίζω όχι…

Αυτή ακριβώς η χαρά που παίρνουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι,  είναι ο λόγος που κάθε χρόνο περιλαμβάνουμε Βιβλιοπαρουσιάσεις στην Εβδομάδα Βιβλίου.

Σήμερα λοιπόν τα Πεμπτάκια μας ξεκίνησαν τις Βιβλιοπαρουσιάσεις μπροστά στους μαθητές της Δ και Στ, με τα εκτάκια να παίρνουν μετά την σκυτάλη σχολιάζοντας πόσο καλή δουλειά είχαν κάνει οι συμμαθητές τους της Πέμπτης. 

Τα ευχαριστούμε όλα ολόθερμα, καθώς και τους δασκάλους τους που τα ενθάρρυναν και τα καθοδήγησαν τόσο τη σημερινή μέρα, όσο και τις προηγούμενες.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε μερικές από τις Βιβλιοπροτάσεις τους :

*20000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα-Ιούλιος Βερν

*Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ- Anne Frank

*Ροβινσώνας Κρούσος-Daniel Defoe

*Όλιβερ Τουίστ-Charles Dickens 

*Η μυστηριώδης βιβλιοθηκάριος-Dominique Demers

*Αστερόσκονη- Jeanne Willis

*Η καρδιά της Βασιλοπούλας- Πηνελόπη Δέλτα

*10 μέρες στην τρελογιαγιά-Λώρη Κέζα 

*Η πολύχρωμη σβούρα-Κώστας Αρκουδέας

 

[Όλα τα παραπάνω βιβλία βρίσκονται στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου μας εκτός από τους δύο τελευταίους τίτλους]


Στο σχολείο μας η συγγραφέας Σταυρούλα Κάτσου Καντάνη (2η ημέρα στην Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου)

Σας έχουμε πει πόσο αγαπάμε εμείς εδώ στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου τα βιβλία. Έτσι, σήμερα, 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου θέλαμε να καλέσουμε μια συγγραφέα που αγαπάει τα βιβλία όσο κι εμείς για να μας βοηθήσει να μυηθούμε έστω και λίγο στον κόσμο της συγγραφής. Εδώ και πολλά χρόνια η πολυαγαπημένη συγγραφέας Σταυρούλα Κάτσου Καντάνη βοηθάει τα Εκτάκια μας να ανακαλύψουν τις χαρές της συγγραφής γενικά, της ποίησης πιο συγκεκριμένα, που σαν μικρή φόρμα που είναι έχει να δώσει πολλά στα παιδιά, μιας και οι λέξεις έχουν δύναμη. Σας παραθέτω τις δημιουργίες τους. Μακάρι να μπορούσε η φωτογραφία να αποτυπώσει τη χαρά που πήραν δημιουργώντας το δικό τους ποίημα μέσα σε 45 λεπτά.

Ευχαριστώ ολόψυχα τη συγγραφέα, πάντα γλυκύτατη και πρόθυμη να μας δώσει τα φώτα της και να περάσει στα παιδιά το μήνυμα ότι η δημιουργία είναι χαρα και όλοι μπορούμε να γράψουμε ποίηση, αρκεί να προσπαθήσουμε.

Επίσης ευχαριστώ τους συναδέλφους  Ανδρέα Μπάδα, Κερασία Λανοπούλου και Παρασκευή Γεροδήμου για τη βοήθειά τους σε όλη τη διαδικασία.


Πρώτη μέρα με Bazaar Ανταλλαγής στην Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου

Πρωταπριλιά σήμερα, μα δεν σας λέμε ψέματα: Αλήθεια γιορτάζουμε εδώ στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου- μαζί με τα αγαπημένα μας βιβλία-ολόκληρη την εβδομάδα και όχι μόνο μία ημέρα, την αυριανή, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. 

Σηκώνεται η αυλαία σήμερα, λοιπόν,  με την πολυαγαπημένη δράση “Φέρε Ένα, Πάρε Ένα”. Με άλλα λόγια, η Εβδομάδα Βιβλίου μας ξεκινάει με για τις τάξεις Γ-Δ-Ε-ΣΤ. Όσοι από τους μαθητές μας επιθυμούν ανταλλαγή φέρνουν ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία τους στο σχολείο και το ανταλλάσσουν με ένα άλλο. Όπως λέμε πάντα : τα βιβλία είναι για να διαβάζονται,  όχι να μένουν στα ράφια μας να σκονίζονται.

Για άλλη μια φορά,  όπως ακριβώς και τις προηγούμενες 3 χρονιές,  υπήρξε μια μαθήτρια που στόλισε “γλυκά” το βιβλίο που έφερε για ανταλλαγή! Αυτή τη χρονιά θέλησε, όμως, να δωρίσει και στη διοργανώτρια του Bazaar ένα “γλυκά” στολισμένο βιβλίο και την ευχαριστώ ολόψυχα που θέλησε να μου χαρίσει βιβλιοχαρά και εμένα!

Πολλά ευχαριστώ στην κυρία Άννα Anna Bourli και την κύρια Σοφία για τον υπέροχο θεατρικό και βιβλιοφιλικό στολισμό της αίθουσας. Άλλα τόσα ευχαριστώ και στους μαθητές του ΣΤ2 που από μόνοι τους σκέφτηκαν να δημιουργήσουν πήλινα βιβλία-μινιατούρες και σελιδοδείκτες για να δωρίσουν σε όσα παιδιά αντάλλαξαν βιβλίο….σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας : είστε μικροί, γνήσιοι καλλιτέχνες!


Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου 01-05 Απριλίου 2024 στο 16ο Δημοτικό Αγρινίου

Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου 

01-05 Απριλίου 2024

Ήρθε η ώρα επιτέλους για την καθιερωμένη μας Εβδομάδα Βιβλίου. 

Όλη τη χρονιά περιμένουμε πώς και πώς να έρθει αυτή η στιγμή! Και φυσικά ξεκινάμε με την πολυαγαπημένη μας δράση, το Bazaar Ανταλλαγής Βιβλίου με τίτλο “Φέρε Ένα, Πάρε Ένα”. Για όσους δεν θυμούνται από τα προηγούμενα χρόνια να υπενθυμίσουμε ότι κάθε μαθητής των τάξεων Γ, Δ, Ε, ΣΤ ( όσοι το επιθυμούν, βέβαια, γιατί είναι και κάποιοι που αδυνατούν να αποχωριστούν έστω και 1 από τα βιβλία της Βιβλιοθήκης τους) διαλέγει από το σπίτι του 1 βιβλίο, που είτε το διάβασε τόσες πολλές φορές που το χόρτασε είτε θέλει να το ανταλλάξει για να βρει άλλο αγαπημένο, μας το φέρνει στο σχολείο τη Δευτέρα και το ανταλλάσσει με 1 από αυτά που έχουμε συλλέξει για αυτό το σκοπό εμείς εδώ στο σχολείο ή με 1 από αυτά που θα φέρουν οι συμμαθητές του προς ανταλλαγή.

Ακολουθεί απολαυστική συνέχεια με καλεσμένες δύο υπέροχες συγγραφείς : τη Σταυρούλα Κάτσου-Καντάνη και τη Νίκη Μωραϊτη. 

Με το καλό να ξεκινήσουν οι Βιβλιοδράσεις, λοιπον!

https://blogs.sch.gr/16diagr/files/2024/03/ΕΒΔΟΜΑΔΑ-ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΒΙΒΛΙΟΥ.pdf


Η γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών διοργάνωσαν την εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στο σχολείο μας , ποιήματα , αφηγήσεις , θεατρικό , τραγούδι και παραδοσιακούς χορούς. Συγχαρητήρια σε όλους!!!!


Το 16ο Δημοτικό σχολείο Αγρινίου συμμετέχει ενεργά στη σχολική δράση “Μίλα Τώρα” (video)

Το 16ο Δημοτικό σχολείο Αγρινίου συμμετέχει ενεργά στη σχολική δράση “Μίλα Τώρα”. Με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και το “YouSmile” πραγματοποιεί την σχολική δράση “Μίλα Τώρα”. Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» τα σχολεία και τα παιδιά συμμετέχουν και δημιουργούν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο Bullying.

https://www.youtube.com/watch?v=FIU6W8JJ-X0&t=14s



Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Erasmus “Rights Hero-Promotion of the Awareness of the Convention of the Rights of the Child through a Online Game”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus “Rights Hero-Promotion of the Awareness of the Convention of the Rights of the Child through a Online Game”.
Είμαστε τυχεροί που το σχολείο μας συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα με ομάδα μαθητών της Στ’ και της Α’ τάξης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κοινωνικού λειτουργού του σχολείου Γαλάνη Αικατερίνης,της ψυχολόγου Πόπης Τσουφλίδου σε συνεργασία με τον του εκπαιδευτικό της Πληροφορικής Νεκτάριο Διδασκάλου.
Οι μαθητές , υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού της Πληροφορικής κ. Διδασκάλου Νεκτάριου , της Ε.Δ.Υ. και της εκπαιδευτικού Τσόλκα Βασιλικής, πραγματοποιήσαν εργαστήρια με δραστηριότητες για τα Δικαιώματα του Παιδιού.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση