Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

11 Δεκεμβρίου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

    ΗΜΕΡΑ

ΤΟΥ  ΠΑΙΔΙΟΥ

Όπως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε. και της UNISEF, η 11η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού. Ο ετήσιος εορτασμός της ημέρας αυτής, φανερώνει τη σημασία που αποδίδει η Διεθνής Κοινότητα στα παιδιά όλου του κόσμου, καθώς και την ανησυχία της σχετικά με την κατάστασή τους.
Τα παιδιά όλου του κόσμου, λοιπόν, γιορτάζουν σήμερα! Βέβαια, τα παιδιά θα έπρεπε να γιορτάζουν κάθε μέρα. Γιατί τα παιδιά έχουν κι αυτά, εκτός από υποχρεώσεις και δικαιώματα. Δικαιώματα, που κάποιοι τα καταπατούν με τον πιο βάναυσο τρόπο.
Τι να πρωτοσκεφτεί κανείς; Την παράνομη παιδική εργασία; Την παιδική βία, που βιώνουν παιδιά ακόμη και μέσα στην κούνια τους; Την έλλειψη εκπαίδευσης; Την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης; Την έλλειψη βασικών καθημερινών αγαθών (νερό, φαγητό, ένδυση);
Ας γίνει η 11η Δεκεμβρίου ημέρα περισσότερης σκέψης για όλους τους ενήλικες, ημέρα έναρξης μιας μάχης που όλοι μπορούμε να δώσουμε και να κερδίσουμε. Γιατί όλοι θέλουμε να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά και να καθρεφτίζεται μέσα η ψυχή μας. Η ψυχή που θα έχουμε προσφέρει, για να μπορούν όλα τα παιδικά μάτια να λάμπουν και όλα τα παιδικά πρόσωπα να χαμογελούν!