Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

 Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών", που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.ΒΙ., το Σχολείο μας εντάχθηκε στη Δράση "Λέσχες Ανάγνωσης στα δημοτικά σχολεία". 
  Επειδή το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, ιδρύθηκαν δύο Λέσχες Ανάγνωσης, από δύο ομάδες μαθητών, της Ε΄και της ΣΤ΄ τάξης αντίστοιχα, που δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στη Δράση αυτή. Οι μαθητές-αναγνώστες συναντιούνται σε μηνιαία βάση και συζητούν, ανταλλάσσουν εμπειρίες, συναισθήματα και μοιράζονται τη συγκίνηση, τον προβληματισμό, την ευχαρίστηση ή τη δυσαρέσκεια που ένιωσαν από ένα βιβλίο. Ο μαγικός κόσμος των βιβλίων ξεδιπλώνεται στα μάτια τους και η ανάγνωση γίνεται καλή συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς τους. 
  Η Λέσχη Ανάγνωσης, για το μήνα Δεκέμβριο, επέλεξε το βιβλίο "Ποιος έκλεψε τα Δώρα των Μάγων;" της Σταυρούλας Κάτσου. Ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο με μια πολύ συγκινητική ιστορία, που πραγματικά άγγιξε τις παιδικές ψυχές τους. 
   Αφού το μελέτησαν, συζήτησαν για τον τίτλο του βιβλίου και τους χαρακτήρες της ιστορίας.
  Στη συνέχεια προσκάλεσαν τη συγγραφέα του βιβλίου και τη Δευτέρα 17-12-2012  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της, για το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο, καθώς και γενικότερα για τα βιβλία και την παιδική λογοτεχνία. 
  Οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε θερμά τη συγγραφέα και μέσα από τη σελίδα αυτή και να της ευχηθούμε καλά Χριστούγεννα και καλή συνέχεια στο ωραίο έργο της.
  Συγχαρητήρια και σε σας παιδιά! Καλές διακοπές! Θα συνεχίσουμε τον καινούργιο χρόνο, με την ίδια όρεξη, τη ... βιβλιοφαγία! 
  Η υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης 
  Αντιγόνη Τρύπα