Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

 Για τα πρωτάκια μας











κι ένα ανέκδοτο
Η μητέρα στα δυο μικρά παιδιά που παίζουν:
- Για πείτε μου, πάνω στον μπουφέ υπήρχαν
δύο σοκολάτες.  Γιατί έμεινε μόνο μία;
- Έμεινε μόνο μία γιατί δεν την είδαμε!


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα, 20 Νοεμβρίου, εκκλησιαστήκαμε στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας 
με την ευκαιρία της έναρξης της Σαρακοστής των Χριστουγέννων.
                                                                     












Αύριο 21 Νοεμβρίου γιορτάζουμε τα  ΕΙΣΟΔΙΑ  ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ       
Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές γιορτές του έτους είναι τα «Εισόδια» της Θεοτόκου.  Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή. Αποτελεί τη βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου.
Όπως γνωρίζουμε, η Παναγία, γεννήθηκε από γονείς γηραιούς, τον Ιωακείμ και την Άννα, που είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο τον Θεό να τους δώσει ένα παιδί και να το αφιερώσουν στο Ναό Του. Πραγματικά, αυτό και έκαναν. Όταν δηλαδή η Μαρία έγινε τριών ετών την έφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο Ναό και την παρέδωσαν στα χέρια του Ζαχαρία του ιερέα. Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές…». Και έμεινε στο Ναό τον Άγιο, ως τα δώδεκα έτη της, για να αγιασθεί και να γίνει αργότερα η Μητέρα του ίδιου του Θεού.                                                                                                                 

Γιορτάστηκε στο Σχολείο μας η 17η Νοέμβρη 1973





Η Δ΄τάξη "επί σκηνής"




Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

8 Νοεμβρίου. Η γιορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

 Το στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου επισκέφθηκαν οι μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης, με την ευκαιρία της γιορτής της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διδακτικής επίσκεψης, τα παιδιά είχαν τη χαρά να δουν από κοντά διάφορα αεροπλάνα αλλά και να μπουν στο πιλοτήριο αεροσκάφους. Ξεναγήθηκαν επίσης στην Έκθεση στρατιωτικών ειδών και εξοπλισμού της Aεροπορίας.
 Ήταν μια μοναδική διδακτική εμπειρία, στο πλαίσιο της βιωματικής εκπαίδευσης, που έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν και να μελετήσουν ένα θέμα που τους προξενεί ενδιαφέρον και εντύπωση, στο φυσικό του χώρο, και να επεξεργαστούν τη γνώση έξω από τους τέσσερις τοίχους της σχολικής αίθουσας. 




Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας 


Η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας, μετά την ανακαίνισή της, λειτουργεί για τρίτη χρονιά ως δανειστική για τους μαθητές. Ήδη ανακοινώθηκαν  οι ημέρες και ώρες δανεισμού για κάθε τάξη. Βιβλιοφάγοι ετοιμαστείτε... Ο θαυμαστός κόσμος των βιβλίων σας περιμένει!