Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας.


Η 24η Οκτωβρίου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των πασχόντων.
Τα αίτια της νόσου σχετίζονται κυρίως με αυξημένη πρόσληψη θερμίδων σε συνδυασμό με μειωμένη σωματική δραστηριότητα ή/και έλλειψη άσκησης, παράγοντες που συντελούν στην ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας κυρίως στις Δυτικού τύπου κοινωνίες, ήδη από την παιδική ηλικία.
Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα και στα πλαίσια του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ», αναλογιζόμενοι την σημασία της πρόληψης στην προάσπιση της υγείας των παιδιών, το Σχολείο μας θα προβάλει στους μικρούς μαθητές μας, σχετικό εγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό.
To ενημερωτικό υλικό αποτελείται από μία παρουσίαση 48 διαφανειών. Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για την βέλτιστη σωματική και γνωσιακή τους ανάπτυξη.

Η παρουσίαση εδώ.