Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Δράσεις ευαισθητοποίησης με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.


Στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» και με αφορμή την 3η Δεκέμβρη - «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία», οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από την δασκάλα της τάξης τους κ. Νανά Τριανταφύλλου, την υπεύθυνη του τμήματος Ένταξης κ. Νιάουστα Αγγελική και τον Διευθυντή του σχολείου, πραγματοποίησαν σήμερα 3/12/2014, προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Δημοτικό και στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγρινίου, με στόχο την αλληλογνωριμία, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των μαθητών μας σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρίες.
Εκεί ενημερώθηκαν από το Διευθυντή του Ειδικού σχολείου, την προϊσταμένη του Ειδικού νηπιαγωγείου και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, για την εκπαίδευση που παρέχεται στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. Παρακολούθησαν ενημερωτικό βίντεο και στη συνέχεια συμμετείχαν σε κοινές δράσεις με μαθητές του ειδικού σχολείου, του 9ου δημοτικού και του 9ου νηπιαγωγείου Αγρινίου.
Οι μαθητές του σχολείου μας στη συνέχεια, παρακολούθησαν ένα μικρό μάθημα Ελληνικής νοηματικής γλώσσας, από τη λογοθεραπεύτρια του 1ου Ειδικού δημοτικού σχολείου και προχώρησαν σε ομαδικές εικαστικές δημιουργίες, με τη συμμετοχή μαθητών όλων των σχολείων.
Στα ίδια πλαίσια και με στόχο την ευαισθητοποίηση περισσότερων μαθητών του σχολείου μας για το συγκεκριμένο θέμα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην αίθουσα πληροφορικής του σχολείου μας, προβολές ντοκιμαντέρ με ανάλογη θεματολογία (δείτε εδώ, εδώ και εδώ), από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Βασίλειο Σούλα και έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο τάξης, ομιλίες, συζητήσεις και συμμετοχή των μαθητών σε καλλιτεχνικές δημιουργίες - μουσική, ζωγραφική, θέατρο - με θέμα την αναπηρία.
Βασικός στόχος του σχολείου, είναι να αποτελέσουν οι παραπάνω δράσεις αφετηρία για προβληματισμό τόσο απέναντι στην αναπηρία όσο και γενικότερα απέναντι στη διαφορετικότητα.