Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δραστηριότητες του τμήματος Α2 για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας.


Της Καραποναρλίδου Μαρίας.
Δασκάλας του Α2.

Σήμερα, 6 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ή όπως είναι ευρέως γνωστή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Bullying.
Το Bullying αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Πολυπληθή τα κρούσματα του, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και τα θύματά του είναι μικρά παιδιά.
Παιδιά τα οποία υπόκεινται σωματική ή λεκτική βία, ή το συνδυασμό και των δύο, άνευ λόγου. Οι θύτες τους είναι συνήθως είτε συνομήλικοι, ή λίγα χρόνια μεγαλύτεροι συμμαθητές τους από το κοινό σχολικό τους περιβάλλον. Οι συνέπειες του bullying διόλου ευκαταφρόνητες μιας και μπορούν να διαταράξουν τη ψυχοσωματική υγεία των παιδιών, ακόμη και στην περίπτωση, που δεν υποστούν, οποιασδήποτε μορφής, άσκηση σωματικής βίας.
Με αφορμή λοιπόν το σημαντικό αυτό φαινόμενο, συζητήσαμε αρχικά με τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες τι είναι η σχολική βία καθώς και τα είδη βίας που υπάρχουν.
Στη συνέχεια έχοντας σαν έναυσμα τη φράση «Τα χέρια δεν είναι για να χτυπάμε αλλά για να...» προχωρήσαμε στην κατασκευή μια αφίσας πάνω στην οποία οι μαθητές σχεδίασαν τις παλάμες τους και έγραψαν τις σκέψεις τους σχετικά με τι μπορούμε να κάνουμε με τα χεράκια μας!
Δείτε το αποτέλεσμα παρακάτω!