Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Πρώτες Βοήθειες.


Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, στα πλαίσια των δράσεων του «κοινωνικού σχολείου» πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική εκπαιδευτική ημερίδα, με θέμα το έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και εκπαίδευση των μαθητών των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών σε απλές περιπτώσεις ατυχημάτων.
Η πολύ καλή ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την κ. Αρετή Τσούτσικου, μέλος του τμήματος Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η οποία χρησιμοποιώντας το κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό και με απλό και κατανοητό τρόπο, βοήθησε τους μαθητές μας να κατανοήσουν το ρόλο και το μέγεθος του έργου που προσφέρει παγκοσμίως ο Ερυθρός Σταυρός, αλλά τους έδωσε και την ευκαιρία να εξασκηθούν με βιωματικό τρόπο στις δεξιότητες παροχής πρώτων βοηθειών που παρουσιάστηκαν.


Εκ μέρους του Συλλόγου διδασκόντων και των μαθητών του σχολείου μας, ευχαριστώ θερμά το τμήμα Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ιδιαιτέρως την κ. Τσούτσικου Αρετή, για την ευγενική της πρωτοβουλία να προσφέρει εθελοντικά τις γνώσεις της σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα κι ευχόμαστε σε όλους να συνεχίσουν με επιτυχία να επιτελούν το σύνθετο ανθρωπιστικό τους έργο, πάντα με στόχο τον άνθρωπο και πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, όπως σαφέστατα περιγράφονται στους βασικούς σκοπούς και στόχους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ