Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Μονοπάτι με… θέα την Τριχωνίδα!


Την Τετάρτη 6 Απριλίου, οι μαθητές της Γ2 τάξης του 16ου Δημοτικού σχολείου, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες κ. Σπυριδούλα Λέφα και κ. Άννα Κατή, στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονούν, επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Θέρμου, στο Μέγα Δένδρο.
Αφού πρώτα προσκύνησαν ευλαβικά το χώρο που γεννήθηκε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και είδαν τα ερείπια του πατρικού σπιτιού του, επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Θέρμου, το οποίο στεγάζεται σε διπλανό οίκημα.
Εκεί τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ έκαναν στους μαθητές μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την ιδιαιτερότητα της λίμνης Τριχωνίδας με τις φυσικές ομορφιές της, την πλούσια ορνιθοπανίδα και ιχθυοπανίδα καθώς και μια εκτενή αναφορά για την ευρύτερη περιοχή του Θέρμου και την πολιτιστική του κληρονομιά.
Έπειτα ήρθε η ώρα για τον όμορφο περίπατό μας. Το μονοπάτι που ακολουθήσαμε με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ ξεκίνησε από τον οικισμό της ‘Άνω Μυρτιάς με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια. Περπατήσαμε μέσα σε μια «θάλασσα» γεμάτη ελαιώνες και περιβόλια και ανάμεσα σε πανδαισία χρωμάτων και μυρωδικών. Φτάσαμε στους καταρράκτες της Κάτω Μυρτιάς.
Εκεί επισκεφτήκαμε τον παραδοσιακό νερόμυλο και την νεροτριβή «το οικολογικό πλυντήριο» όπου και πάλι ξεναγηθήκαμε από την ομάδα του ΚΠΕ, οι οποίοι στη συνέχεια φρόντισαν για το κολατσιό των παιδιών μας και το όμορφο πικνίκ στη μυρωδάτη, ανοιξιάτική φύση.
Νιώθουμε την ανάγκη να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε την παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου γι αυτή την ξεχωριστή εμπειρία που μας πρόσφερε και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο τους.