Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου Πρόγραμμα Φιλαναγνωστικών Δράσεων



Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου Πρόγραμμα Φιλαναγνωστικών Δράσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 


Δευτέρα 01/04

10:00
Η Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Αντιγόνη Τρύπα ξεναγεί και εξοικειώνει τα παιδιά του τμήματος Α2 με τη χρήση της Σχολικής Βιβλιοθήκης και τους διαβάζει το παραμύθι "Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία".

10:45 Η δασκάλα του τμήματος Α1, Μάρω Παργινού, δείχνει στους μαθητές της βίντεο με τίτλο "Ένα βιβλίο ταξιδεύει".

Τρίτη 02/04

10:00 Η Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Αντιγόνη Τρύπα ξεναγεί και εξοικειώνει τα παιδιά του τμήματος Α1 με τη χρήση της Σχολικής Βιβλιοθήκης και τους διαβάζει το παραμύθι "Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία".

10:45 Η δασκάλα του τμήματος Β2, Βούλα Γεροδήμου διαβάζει παραμύθι στους μαθητές της στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Ακολουθεί συζήτηση περί αγαπημένων παραμυθιών.

11:45 Η δασκάλα του τμήματος Β1, Χριστίνα Μπαλωμένου, με τους μαθητές της παρουσιάζουν αγαπημένα βιβλία.Ακολουθεί συζήτηση περί βιβλίων.

Τετάρτη 03/04

10:00 Η δασκάλα του τμήματος Α2, Αθηνά Διώτη, διαβάζει παραμύθι στους μαθητές της στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Ακολουθεί δραματοποίηση.

10:45 Οι μαθητές των τμημάτων Γ1+Γ2 με τη βοήθεια των δασκάλων τους, Πηνελόπης Πρατάρη και Γεώργιου Μηλιώνη, παρουσιάζουν αγαπημένα τους βιβλία.

Πέμπτη 04/04

10:00 Οι μαθητές του τμήματος Ε1 με τη βοήθεια του δασκάλου τους Ανδρέα Μπάδα παρουσιάζουν βιβλία του Ιούλιου Βερν.

10:45 Μαθήτριες του τμήματος Δ1 διαβάζουν στους συμμαθητές τους παραμύθια που έγραψαν οι ίδιες. Μαθητές των τμημάτων Δ1 και Δ2 παρουσιάζουν με τη βοήθεια των δασκάλων τους, Άννας Μπουρλή και Νανάς Τριανταφύλλου, βιβλία που διάβασαν και αγάπησαν.

Παρασκευή 05/05

10:00 Η Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης και Λέσχης Βιβλίου Αντιγόνη Τρύπα με τους μαθητές της Έκτης υποδέχονται τη συγγραφέα Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου με αφορμή το βιβλίο της που διάβασαν, Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών. Ακολουθεί συζήτηση περί συγγραφής και λογοτεχνίας.

Δράση "Με βιβλία ταξιδεύω...με πινέλα ζωγραφίζω" με τα τμήματα Δ1, Δ2, Ε1, Ε2, Ε3, ΣΤ1 υπό την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού Εικαστικών Ευγενίας Στάικου.