Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Το μήνυμα της Διευθύντριας του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στον «AERAS FM 99.5» μετά τον πρωτοφανή βανδαλισμό (ηχητικό)

 

Στον πρωτοφανή βανδαλισμό που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, από άγνωστους δράστες, αναφέρθηκε μιλώντας στον ΑΕΡΑ FM 99,5 και τον Νίκο Αγγελόπουλο, η Διευθύντρια της σχολικής μονάδας Αθανασία Ρακιντζή. Ένα θέμα εξάλλου που θορύβησε αρκετά την τοπική κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δράστες παραβιάζοντας παράθυρο, εισήλθαν στο εσωτερικό του σχολικού συγκροτήματος, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και έβαλαν φωτιά σε βιβλία, αναγράφοντας παράλληλα σε τοίχους υβριστικά συνθήματα κατά της Αστυνομίας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έσκισαν και την ελληνική σημαία. Το τελευταίο μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην εν λόγω σχολική μονάδα.
Όπως δήλωσε η κ. Ρακιντζή από την πλευρά της ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία με την υποβολή μήνυσης στην τοπική αστυνομία, αν και μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.
Η ίδια πάντως έστειλε μηνύματα ευαισθητοποίησης και αγκαλιάς την σχολικής κοινότητας προς πάσα κατεύθυνση παρά το γεγονός ότι το σχολείο που διευθύνει δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα βανδαλισμού.

Ακούστε τα όσα δήλωσε η Διευθύντρια του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στον ΑΕΡΑ FM 99,5: