Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 - Διαδικτυακή συνάντηση Αγρίνιο με την Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής

Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το 3ο και το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου οργάνωσαν διαδικτυακή συνάντηση με το Ελληνικό Σχολείο της Πρετόρια στη Νότια Αφρική. Τα Ελληνόπουλα της Αφρικής μαθαίνουν την Ελληνική γλώσσα και τηρούν τα έθιμα κατά τον εορτασμό σημαντικών επετείων στο σχολείο τους, όπως συμβαίνει με τα Ελληνόπουλα σε όλο το κόσμο.

Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές του 3ου και του 16ου Δημοτικού Σχολείου να γνωρίσουν την Ελλάδα της Αφρικής, άγνωστη σε πολλούς ως τώρα και να συνεορτάσουν.

Μίλησαν τα παιδιά. Έγινε αλληλογνωριμία παιδιών, σχολείων, πόλεων. Συνεόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου!

Αυτή η εμπειρία είναι για όλους μια απόδειξη κι ένα παράδειγμα, πώς κάτι αρνητικό μπορεί να γίνει θετικό.

Αποδείχτηκε ότι η απόσταση, αναγκαίο κακό τον τελευταίο καιρό, είναι απλά ένα νούμερο και δεν μπορεί να ματαιώσει την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Η αγάπη, ο ενθουσιασμός και η διάθεση συνεργασίας την εκμηδένισαν και πρόσφεραν σε όλους χαρά και συγκίνηση, γιατί αντιληφθήκαμε πώς όπου πατούν οι Έλληνες κουβαλούν πάντα μέσα τους την Ελλάδα!

Τόσο μακριά… αλλά και τόσο κοντά!!!

Έλληνες στην άλλη άκρη της γης… Εις το επανιδείν!!!



Διώτη Αθηνά ( ΣΤ΄ τάξη 3ο Δ.Σ. Αγρινίου

Άννα Μπουρλή ( Γ΄ τάξη 16ο Δ.Σ. Αγρινίου)

Κωλέττη Ελένη (δασκάλα στο Ελληνικό Σχολείο στην Πρετόρια Ν. Αφρικής)