Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

"Ασφάλεια στο Διαδίκτυο". Ομιλία του καθηγητή Πληροφορικής του Σχολείου μας κ. Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη, σε εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων


Τα θετικά και τα αρνητικά της χρήσης του διαδικτύου, η συμβολή των γονέων στην ορθή χρήση του από τα παιδιά, οι κανόνες που διέπουν την ασφαλή πλοήγηση, η πρόληψη κακόβουλων επιθέσεων στα παιδιά και οι τρόποι αντιμετώπισης ανεπιθύμητων καταστάσεων, ήταν μερικά από τα θέματα που έθιξε ο χθεσινός ομιλητής κ. Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης στη σχετική εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας. Ο κ. Τριανταφυλλίδης, ήταν προσκεκλημένος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και μίλησε στους γονείς με τρόπο άμεσο και παραστατικό, χρησιμοποιώντας τα στατιστικά αποτελέσματα ερευνών και τη δύναμη της εικόνας.
Ήταν πραγματικά μια ωραία εκδήλωση και μια θαυμάσια ευκαιρία για τους γονείς να ενημερωθούν για ένα θέμα και ένα "εργαλείο" μάθησης, δημιουργίας και διασκέδασης που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, χρήσιμο μεν, αλλά και επικίνδυνο, όταν η χρήση του δεν γίνεται σωστά και καταλήξει μια "κακή συνήθεια". Η  προστασία  των  ανηλίκων  δεν  είναι  μια απλή διαδικασία. Το επιθυμητό δεν είναι ούτε η πλήρης απαγόρευση της πρόσβασης στους διαδραστικούς κόσμους που στερεί το παιδί από  ανεκτίμητα  εργαλεία,  ούτε  η  παντελής  απουσία  επιτήρησης  και  κατά  συνέπεια η στροφή προς τις ευχές… για να μη συμβεί τίποτα κακό.

asfaleia