Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Παραμύθια με τον Στέφανο Κολοβό


Αγαπάμε τα παραμύθια στο σχολείο μας και δεν χάνουμε καμία ευκαιρία να περνάμε αυτή μας την αγάπη και στα παιδιά διαβάζοντάς τους όσο πιο συχνά μπορούμε. Αυτή τη φορά δεν τους διαβάσαμε, αλλά φέραμε ένα αξιόλογο Παραμυθά να μας αφηγηθεί όμορφα, παλιά και νεότερα παραμύθια. 


Ο κύριος Στέφανος Κολοβός (εκπαιδευτικός-πρ.Σχολικός Συμβουλος) ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας και την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου κατέφτασε στο σχολείο μας για να μαγέψει τα Πρωτάκια και τα Δευτεράκια μας. Κανένας από τους μαθητές μας δεν έμεινε ασυγκίνητος μπροστά στη δύναμη της διήγησης του κυρίου Στέφανου και αφοσιώθηκαν τόσο πολύ που ούτε που κατάλαβαν πώς πέρασε η ώρα. Ιδιαίτερα γλυκιά η στιγμή που τα πρωτάκια κοιτούσαν τα 5 δάχτυλα του χεριού τους, ακούγοντας το παραμύθι Τα 5 αδέρφια, σαν να τα έβλεπαν για πρώτη φορά, σαν να μην είχαν σκεφτεί ποτέ άλλοτε πόσο σημαντικά είναι.

 Να η δύναμη της αφήγησης και του παραμυθιού! Κύριε Στέφανε, σας ευχαριστούμε πολύ, σας περιμένουμε ξανά, του είπαν στο τέλος και τον αποχαιρέτησαν με τεράστια χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να σε αποχαιρετούν τα μικρά παιδιά;

Παραμύθια Α' Δημοτικού
Ο γάιδαρος και ο λύκος
Ο ψύλλος
Ο ποντικός και η θυγατέρα
Η κρυστάλλινη γέφυρα
Τα 5 αδέρφια Παραμύθια

Β' Δημοτικού
Ο τεμπέλης ποντικός
Τα 5 αδέρφια
Ο Κουκουμπλής
Το παιδί και το ψαράκι
Η Πούλια κι ο Αυγερινός

Αντιγόνη Τρύπα Υπεύθυνη Σχολικής Βιβλιοθήκης