Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

"Παιδιά της Ελλάδος παιδιά 
που σκληρά πολεμάτε πάνω στα βουνά..." 
   Το Σχολείο μας γιόρτασε την Παρασκευή την επέτειο του θρυλικού ΟΧΙ! 
   Σε μια αίθουσα γεμάτη από γονείς και μαθητές, τα παιδιά της Ε΄ τάξης τραγούδησαν και ύμνησαν με τις απαγγελίες τους τη μεγάλη μέρα, το μεγαλείο και τη δύναμη της ελληνικής ψυχής!
   Τίμησαν τους ήρωες, τους μαχητές του '40! Αυτούς, που με τον αγώνα και τη θυσία τους, έμειναν αιώνιοι και αθάνατοι στις αιματοβαμμένες σελίδες της ένδοξης ιστορίας της χώρας μας.
   "Τα παιδιά γιορτάζουν, ζωγραφίζουν και τραγουδούν το ΟΧΙ!  Γιατί τα παιδιά είναι οι απόγονοι των ηρώων εκείνων που στα βουνά της Πίνδου έδειξαν στην ανθρωπότητα ότι η υπεροχή δεν ανήκει στο πλήθος ούτε στις σιδερόφραχτες στρατιές, αλλά στις ατρόμητες ψυχές που φλογίζονται από αγάπη για την πατρίδα, που πιστεύουν σε αξίες και ιδανικά, που αψηφούν τον κίνδυνο και το θάνατο! Τα παιδιά γιορτάζουν γιατί είναι οι φορείς μιας ιερής παράδοσης θυσίας και αγώνων, είναι κληρονόμοι μιας λαμπρής ιστορίας.
   Γι' αυτό το Σχολείο οργανώνει τις μέρες αυτές γιορτές μνήμης και πατριωτισμού. Οι εθνικές επέτειοι είναι μάθημα ιστορίας. Μάθημα κατά του πολέμου και των δεινών που επιφέρει και ένας ύμνος στον αγώνα για λευτεριά και για ειρήνη. Είναι ευκαιρία για ανατροφοδότηση και περισυλλογή. Είναι οι εθνικές γιορτές οδοδείκτες και φάροι στο δρόμο του χρέους και του ελεύθερου ελληνικού πνεύματος." (από την εισήγηση του Διευθυντή του Σχολείου)  

Φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων 
στην πλατεία Δημάδη.