Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

25η Μαρτίου 1821. Διπλή γιορτή!

Μεγάλη αναμφίβολα η σημερινή ημέρα!
Η μέρα που γιορτάζουμε τα δυο “χαίρε”. Το “Χαίρε Κεχαριτωμένη” και το “Χαίρε ω χαίρε Λευτεριά”! Το πρώτο “χαίρε”, που άκουγαν κάθε χρόνο του Ευαγγελισμού οι υπόδουλοι Έλληνες, κρατούσε μέσα του καρτερικά το δεύτερο “χαίρε” της Λευτεριάς, σαν φλόγα καντηλιού που μεταλαμπαδευόταν μυστικά από γενιά σε γενιά για 400 χρόνια!
Με τον Ευαγγελισμό (το χαρμόσυνο μήνυμα) στην Παναγία, κατέρχεται στον κόσμο ο Θεός και συναντά στο πρόσωπό της, τον καθένα μας ξεχωριστά με σκοπό την προσωπική μας σωτηρία.
Με το χαρμόσυνο μήνυμα του ξεσηκωμού και της ανάστασης του Γένους, πλημμυρίζει η καρδιά του Έλληνα με χαρά κι ελπίδα για ελευθερία.
Το γενναίο και πέρα από τη λογική σύνθημα: “Ελευθερία ή θάνατος”, είναι το κορυφαίο παράδειγμα τόλμης, αποφασιστικότητας, αξιοπρέπειας και αρετής.
Γιατί ή Ελευθερία θέλει τόλμη και αρετή!

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, είναι ανάγκη όλοι, από το μικρό μαθητή ως τους μεγαλυτέρους, να σκύψουμε με την ευκαιρία τέτοιων εκδηλώσεων στη θυσία των προγόνων μας και να αντλήσουμε από τις αξίες που δημιούργησαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821, κυρίως την τόλμη και την αρετή! Δυο στοιχεία που θα μας κρατήσουν ζωντανούς στις δύσκολες συγκυρίες του παρόντος αλλά και σε κάθε μελλοντική δυσκολία της πατρίδας μας.
(Από την εισήγηση του διευθυντή του Σχολείου στη γιορτή μας)

Η γιορτή μας
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν χθες, με μεγάλη επιτυχία, τα θεατρικά “Οι Σουλιώτισσες” και “Να ζει το Μεσολόγγι”.  Οι γονείς, φανερά συγκινημένοι, τους καταχειροκρότησαν.
Συγχαίρουμε τα παιδιά και τους ευχόμαστε, με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια συγκίνηση, να δίνουν πάντα το παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις που ακτινοβολούν τη θυσία και το μεγαλείο της ψυχής των προγόνων μας.



Φωτογραφίες από την εκδήλωση: