Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.
Φέτος η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ήταν να διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».
Δυστυχώς όμως ο καιρός εκείνη την ημέρα είχε άλλα σχέδια και έτσι σήμερα 13 Οκτωβρίου στο σχολείο μας πραγματοποιήσαμε τις δραστηριότητες μας για την εξ αναβολής Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».
Μέσα από ένα σύνολο δραστηριοτήτων (βίντεο με αντιρατσιστικά μηνύματα, ομιλίες, ζωγραφική και εικαστικές δημιουργίες, αθλητικές δραστηριότητες) προσπαθήσαμε να αναδείξουμε αξίες, στάσεις και δεξιότητες όπως η συνεργασία, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα κ.α.