Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Το σχολείο μας συμμετέχει στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.


Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, δεδομένου ότι τη συγκεκριμένη ημέρα υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑμΕΑ.
Στην Ελλάδα η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε με τις διατάξεις του Ν.2430/96 ως Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με στόχο να υπενθυμίζει στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Ειδικότερα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση για υποστήριξη και ευημερία των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα και στα πλαίσια του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ», το σχολείο μας συμμετέχει στον εορτασμό αυτής της τόσο σημαντικής ημέρας πραγματοποιώντας επίσκεψη ομάδας μαθητών μας στο 1ο Ειδικό Σχολείο Αγρινίου και επίσης στον χώρο του σχολείου ποικίλες δράσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών μας, τον προβληματισμό και την κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στην καθημερινότητά τους.