Τρίτη 14 Μαΐου 2019

"Ταξίδι στο διάστημα"... από την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας



Μοναδικές στιγμές ζήσαμε στο σχολείο μας τη Δευτέρα 13 Μαΐου , καθώς ο Αντιπρόεδρος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Μπακολίτσας και το μέλος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας Σωτήρης Καρανίκας έφεραν σε επαφή τους μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης με τον πολύ ενδιαφέροντα χώρο της Αστρονομίας , της Μετεωρολόγιας, του Διαστήματος , των Πλανητών και των Μετεωριτών.

Αναλυτικότερα , μας παρουσίασαν τα παρακάτω θέματα:


  • “Η Μετεωρολογία και η σχέση της με την Αστρονομία. Μια ιστορική αναδρομή.” , Κωνσταντίνος Μπακολίτσας, Αντιπρόεδρος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.
  • “Αστρονομικοί χρόνοι και αποστάσεις” Σωτήρης Καρανίκας , Μέλος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας




Ενώ μετά τις παρουσιάσεις οι μαθητές είδαν την “Έκθεση Μετεωριτών και παρουσίαση σχετικά με την δομή και την προέλευσή τους”΄, έκαναν μια προσομοίωση “Εκτόξευσης πυραύλου” και παρατήρησαν “Εκλείψεις Σελήνης και Ήλιου”.

Ευχαριστούμε τον κ.Μπακολίτσα Κωνσταντίνο , τον κ.Καρανίκα Σωτήρη και τον κ.Μπακολίτσα Επαμεινώνδα για την αποδοχή της πρόσκλησης και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες κοινές δράσεις μας.