Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Παρουσίαση του βιβλίου "Το θαυμαστό ταξίδι της Πρωτονιφάδας" στο σχολείο μας


Η συγγραφέας  κα.Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου παρουσίασε στο σχολείο μας το νέο της βιβλίο "Το θαυμαστό ταξίδι της Πρωτονιφάδας".

"Αγαπώ τα παραμύθια
...γιατί ταξιδεύω
...γιατί πετάω στον χρόνο
...γιατί με οδηγούν στη φαντασία
...γιατί είναι ευτυχία
...γιατί είμαι παιδι
Όλα τα παραπάνω είναι κάποιες από τις απαντήσεις των παιδιών όταν ρωτήθηκαν για τα παραμύθια με αφορμή την ανάγνωση του νέου βιβλίου της κυρίας Βησσαρίας Ζορμπά Ραμμοπούλου σε συνεργασια με την κόρη της, Μυρτώ Ραμμοπούλου, Το θαυμαστό ταξίδι της Πρωτονιφάδας. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας την κυρία Βησσαρία Ζορμπά Ραμμοπούλου που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας να παρουσιάσει το νέο της παραμύθι και να μας κάνει όλους, απο τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο, να θυμηθούμε το πνεύμα των Χριστουγεννων διαβάζοντας τη Θαυμαστή Πρωτονιφάδα της. Μεγάλη η χαρά μας με τον ενθουσιασμό των παιδιών, αν τα αφήναμε ελεύθερα δεν θα την αφηναν να φυγει και ακόμα θα συνέχιζαν να την βομβαρδίζουν με ερωτήσεις! Είναι μάλιστα αξιοθαύμαστο ότι πολλές ερωτήσεις είχαν τα μεγαλύτερα παιδιά που ακούγοντας τα Δευτεράκια να διαβάζουν αποσπάσματα του παραμυθιού τους άνοιξε η όρεξη να ρωτήσουν και να κατανοήσουν πώς είναι η ζωή ενός συγγραφέα. Ιδιαίτερη προσοχή έδειξαν ολοι οι μαθητές στην αναφορά της κυρίας Βησσαρίας στη χαρά που παίρνουμε από τη μουσικότητα της λογοτεχνίας, γιατί όπως είπε η ίδια, η τέχνη του λόγου ευφραίνει την καρδιά μας.
Στ' αλήθεια ελπίζουμε ο σπόρος της αγάπης για τη λογοτεχνία να ανθίσει στις καρδούλες τους!
Ευχόμαστε Καλές γιορτές σε όλους και
Καλό Ταξίδι στην Πρωτονιφάδα σας,κυρίαΒησσαρία Ζορμπά- Ραμμοπούλου"


Ευχαριστούμε την κα.Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου για την παρουσίαση που μας έκανε μας και της ευχόμαστε ολόψυχα ..."η πρωτονιφάδα"... να είναι καλοτάξιδη!!!!!