Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση για τα πρώτα βήματα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση









Αγαπητοί γονείς και παιδιά,


Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και να ξαναβρεθούμε σύντομα! Είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που βιώνουμε όλες/οι και την ανάγκη για απασχόληση και εκτόνωση των παιδιών μέσα στο σπίτι.


Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας όλες/οι μέχρι να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι προσπαθούμε, στο μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας να οργανώσουμε την εξ αποστάσεως επικοινωνία με τους μαθητές μας.

Στην ουσία δεν πρόκειται για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφού δεν θα γίνεται διδασκαλία, αλλά εμπέδωση όσων έχουμε διδάξει, ώστε να μην χάσουν την επαφή τα παιδιά με όσα έχουν μάθει μέχρι τώρα και δραστηριότητες που θα βοηθήσουν να περάσουν εποικοδομητικά το χρόνο στο σπίτι.


Στα πλαίσια των πρόσφατων οδηγιών που έχουμε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση , την οποία πρώτη φορά κι εμείς θα δοκιμάσουμε, αφού διερευνήσαμε:


α) τις δυνατότητες των μαθητών σε εξοπλισμό (Η/Υ , εκτυπωτές, τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο κλπ.) και λαμβάνοντας υπόψη τις ηλικίες και τις δυνατότητές τους στη χρήση του διαδικτύου,


β) το επίπεδο γνώσης και εξοικείωσης των γονέων στη χρήση των Η/Υ και των προτεινόμενων πλατφορμών από το Υπουργείο Παιδείας,



αποφασίσαμε να αναρτήσουμε στο blog του σχολείου μας  https://16dimagr.blogspot.com/  ασκήσεις Γλώσσας , Μαθηματικών , Αγγλικών και Πληροφορικής. 



Εσείς φυσικά θα καθοδηγείτε, τα παιδιά σας, αφού διαβάσετε τις οδηγίες που σας στέλνουμε. Θα σας κρατάμε ενήμερους, για ό,τι καινούριο. Ευχές για δύναμη και υγεία σε σας και τις οικογένειές σας.



Τέλος σας ενημερώνουμε πως πως στα πλαίσια της υλοποίησης της ασύγχρονης εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης , θα πρέπει να μεριμνήσετε για την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα https://register.sch.gr/students/ . 



Από το Σχολείο