Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Διαθεματική δράση για την αμυγδαλιά


Στο πλαίσιο της δράσης μας σήμερα για τη νυφούλα του χειμώνα, οι μαθητές του τμήματος Γ2 με τις εκπαιδευτικούς Άννα Μπουρλή και Δήμητρα Σπυροπούλου, επεξεργάστηκαν διαθεματικά την αμυγδαλιά σε συνδυασμό με τη γιορτή της αγάπης που πλησιάζει.

Μιλήσαμε, τραγουδήσαμε, παίξαμε, ζωγραφίσαμε, κάναμε κατασκευές και γίναμε , έστω και για λίγο, μικροί ζαχαροπλάστες. Φτιάξαμε τα δικά μας σοκολατάκια αμυγδάλου...και δεν σας το κρύβουμε...το χαρήκαμε πολύ!!!!


Οι αμυγδαλιές άνθισαν! Δε θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε κι εμείς μ’ αυτό το πανέμορφο δέντρο! Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τις όμορφες δραστηριότητες που κάναμε με τα παιδιά μας στα πλαίσια των προγραμμάτων (υγεία – συναισθήματα) που ανέλαβε φέτος η τάξη μας. Επεξεργαστήκαμε, έτσι, διαθεματικά την αμυγδαλιά σε συνδυασμό με τη γιορτή της αγάπης που πλησιάζει.
Στην αρχή, μιλήσαμε για το δέντρο, διαβάσαμε, επεξεργαστήκαμε αλλά και είδαμε το μύθο της Αμυγδαλιάς, δηλαδή το μύθο της Φυλλίδας και του Δημοφώντα, καθώς και άλλους μύθους και σχετικά ποιήματα. Διδαχθήκαμε τη δύναμη της άδολης αγάπης, του να δίνεις, να μοιράζεσαι, να ελπίζεις. Μάθαμε για τις καντάδες και τραγουδήσαμε μια απ’ αυτές, αυτήν της αμυγδαλιάς. Κατασκευάσαμε, ακόμη, τις δικές μας αμυγδαλιές και διασκεδάσαμε παίζοντας αρκετά διαδραστικά παιχνίδια. Τέλος, μετρήσαμε την κατάλληλη ποσότητα υλικών και γίναμε έστω και για λίγο ζαχαροπλάστες φτιάχνοντας τα δικά μας πεντανόστιμα σοκολατάκια αμυγδάλου.
Επομένως, συνδυάσαμε την υγεία, τα συναισθήματα και την επικείμενη γιορτή της αγάπης με οδηγό τη νυφούλα του Χειμώνα και δε σας το κρύβουμε, το χαρήκαμε πολύ!