Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Αγάπη για τη λογοτεχνία στον καιρό της καραντίνας

 



15 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του σχολείου μας συμπληρώθηκαν φέτος. 15 χρόνια που με ανυπομονησία σας περίμενα να επιλέξουμε μαζί το επόμενο βιβλίο σας. Κι όσο κι αν μας έφερε προσκόμματα πάσης φύσεως η ύπαρξη του COVID-19 στη ζωή μας, ο Δανεισμός παρέμεινε δυνατός καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Μαθητές όλων των τάξεων (με εξαίρεση εκείνους της Α' Δημοτικού που καλούνται πρώτα να εξοικειωθούν με τη σωστή αντιμετώπιση  του βιβλίου και έπειτα να δανειστούν ) έσπευσαν από την αρχή της χρονιάς να δανειστούν και να καταβροχθίσουν βιβλία γνώσεων , παραμύθια , ποιήματα , λογοτεχνικά βιβλία φαντασίας , μυστηρίου και περιπέτειες , με τις καταγραφές στο Βιβλίο Δανεισμού της Βιβλιοθήκης να αγγίζουν και να ξεπερνούν τις 250 ( άλλες χρονιές πλησιάζαμε τις 800 καταγραφές ) νούμερο άθλος των παιδιών αν αναλογιστούμε το μεγάλο διάστημα που το σχολείο παρέμεινε κλειστό  λόγω της διπλής καραντίνας.

Θα μας συγχωρήσουν τα δευτεράκια μας , που λόγω ιδιαζουσών συνθηκών επιβεβλημένων από τους περιορισμούς της πανδημίας , δεν κατάφεραν φέτος να δανειστούν. Υποσχόμαστε ότι από Σεπτέμβρη θα είναι οι πρώτοι , ως τριτάκια πια, που θα επισκεφτούν τη Βιβλιοθήκη μας και θα δανειστούν ό,τι λαχταρά η ψυχή τους.

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ γεμάτο όμορφες στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ! 

... και μην ξεχνάτε ! Εκτός από βουτιές στα γαλανά νερά των θαλασσών μας , 
βουτήξτε και στις ασπρόμαυρες σελίδες των πιο ευφάνταστων βιβλίων που θα βρείτε!

Η Βιβλιοθηκάριός σας , 
Αντιγόνη Τρύπα