Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Σεμινάριο Λειτουργών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Δουλεύοντας με το σύμπτωμα στη σχολική τάξη"

Έληξαν  χθες με επιτυχία οι εργασίες του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Λειτουργών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας. Το σεμινάριο ήταν διάρκειας οκτώ μηνών με συχνότητα εκπαίδευσης μία φορά το μήνα.
Τον επιστημονικό προγραμματισμό είχε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και  Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Οδυσσέας" σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Βασική εισηγήτρια η Dr Αθανασία Δημητρίου, ψυχολόγος, Ph.D της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Πρωτ. Εκπ/σης σε θέματα διαχείρισης συμπτωμάτων των παιδιών στη σχολική τάξη.
Συμμετείχαν 250 εκπαιδευτικοί και τα θέματα που εξετάστηκαν και μελετήθηκαν ήταν σημαντικά και χρήσιμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά:
  • Το σύμπτωμα μέσα στην ομάδα - Ο ρόλος του εκπαιδευτικού
  • Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές - Αυτισμός - Σύνδρομο Asperger
  • ΔΕΠΥ - Μελέτες περίπτωσης
  • Μαθησιακές Δυσκολίες - Διαταραχή του λόγου - Δίγλωσσα παιδιά
  • Αγχώδεις Διαταραχές - Παιδική κατάθλιψη - Επιθετικότητα
Ως Σχολείο, θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά μας, που μπορέσαμε και φιλοξενήσαμε ένα τόσο σημαντικό εκπαιδευτικό σεμινάριο. Να ευχηθούμε και στο μέλλον να δίνονται τέτοιες ευκαιρίες στους εκπαιδευτικούς για ειδική εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση, διατηρώντας ζωντανό το όραμα για μια Παιδεία καλύτερη, που τη χρειάζονται και την αξίζουν τα παιδιά μας.