Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 2ο αντάμωμα χορευτικών ομάδων σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγρινίου με θέμα: «ΑΣ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ», την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.


H Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα χορού «Ας χορέψουμε στην πόλη, με την πόλη για την πόλη». Την επιμέλεια της διοργάνωσης έχουν τα Τμήματα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΔΕΔΕ σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι δίμηνη και στόχος του είναι η σύνδεση της Φυσικής Αγωγής και συγκεκριμένα του διδακτικού αντικειμένου του χορού, με την Τοπική Ιστορία και την Πολιτιστική Κληρονομιά.
Κάθε σχολική μονάδα, επιλέγει και παρουσιάζει 1-3 χορούς από την Ελλάδα και τον κόσμο, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα με πολυμέσα, έντυπο ή εκθεσιακό υλικό (ηχογραφήσεις, καταγραφή μαρτυριών, φωτογραφίες, βίντεο, φορεσιές, καθημερινά αντικείμενα, παροιμίες, παραμύθια κ.ά) την ιστορία και τον Λαϊκό Πολιτισμό (ήθη, έθιμα, καθημερινές συνήθειες) του τόπου/χώρας προέλευσης του χορού.
Οι σχολικές μας μονάδες ανοίγουν τις πόρτες τους στην κοινωνία και σε ανοιχτούς χώρους των πόλεων/δήμων όπου ανήκουν παρουσιάζουν με εκθέσεις, παρουσιάσεις και χορευτικές εκδηλώσεις τα τελικά παραγόμενα του προγράμματος. Το πρόγραμμα των τελικών εκδηλώσεων ξεκίνησε στις 5 Μαΐου 2015 και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου 2015.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί το εν λόγω πρόγραμμα «Ας χορέψουμε στην πόλη, με την πόλη για την πόλη», με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της διαπολιτισμικής προσέγγισης στη μαθησιακή διαδικασία,την επίτευξη των ψυχοκοινωνικών αλλά και ψυχοκινητικών στόχων της σύγχρονης σχολικής εκπαίδευσης, την προώθηση του διαθεματικού χαρακτήρα στην ενεργό μάθηση και την ενδυνάμωση των σχέσεων του σχολείου με την κοινωνία.
Το σχολείο μας στα πλαίσια υλοποίησης του ανωτέρω προγράμματος, την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, έλαβε μέρος με χορευτική ομάδα 15 μαθητών και μαθητριών, καθοδηγούμενους από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής και συντονιστή του προγράμματος για το δήμο Αγρινίου κ. Πατερέκα Χρήστο, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς της περιοχής μας και σε σύμπραξη με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.
Η εκδήλωση – την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου - στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.