Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Δεντροφύτευση στην αυλή του σχολείου μας


Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στην αυλή του σχολείου μας. Μετά από πρωτοβουλία και σχετική αίτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το Δασαρχείο Αγρινίου προσέφερε 40 δεντράκια τα οποία φυτεύτηκαν στον αύλειο χώρο και τέθηκαν υπό την προστασία των μικρών μαθητών μας.
Οι μαθητές μας αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν οικολογική συνείδηση, ανέλαβαν ανά τμήμα με ιδιαίτερη χαρά, να φροντίζουν και να περιποιούνται από τρία, τέσσερα δεντράκια - στα οποία τοποθέτησαν καρτελάκια με την ονομασία του τμήματός τους - ώστε να τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν και να ομορφύνουν το χώρο μας.
Με αυτό τον τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια ανάπτυξης των φυτών, να παρατηρήσουν τις αλλαγές που συντελούνται πάνω τους ανάλογα με την εποχή, να αντιληφθούν τις ανάγκες τους για τροφή, νερό, κλάδεμα, αλλά και να απολαύσουν τα ευεργετήματα από την παρουσία τους, τόσο από αισθητικής απόψεως όσο και με την ιδιαίτερη συμβολή τους στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας και τον εμπλουτισμό της με καθαρό οξυγόνο.