Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Παγκόσμια Hμέρα Σχολικού Εκφοβισμού: «Τριγωνοψαρούλης» στην Α' τάξη


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού , σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήσαμε μαζί με τους μαθητές  του Α1 σχετική δράση.
Συγκεκριμένα έγινε αφήγηση του παραμυθιού  «Τριγωνοψαρούλης» και ακολούθησε συζήτηση για τη διαφορετικότητα και πώς αυτή είναι αναγκαίο μα υπάρχει γιατί ομορφαίνει τη ζωή μας. Έπειτα παίξαμε το παιχνίδι με το «μπαλάκι της φιλίας» όπου κάθε παιδί ρίχνοντάς το σε όποιο συμμαθητή ήθελε, έπρεπε να εκφραστεί με όμορφα λόγια γι’ αυτόν. Στο σημείο αυτό πολλά παιδιά εξέφρασαν και απόψεις για άσχημη συμπεριφορά από άλλους συμμαθητές τους και συζητήσαμε για τρόπους καλής συμπεριφοράς και πως τα χέρια μας είναι για να αγκαλιάζουμε, να κάνουμε αστείες γκριμάτσες και όχι για να κοροϊδεύουμε μ να σπρώχνουμε , να ενοχλούμε τον άλλον.
Στο τέλος , σε σχετική αφίσα με τίτλο «Η καρδιά μας τους χωράει όλους – Απλώνω χέρια φιλίας» κόψαμε σε καρδιές τα ονόματα όλων των παιδιών και τα βάλαμε σε μια μεγάλη καρδιά όλα μαζί ενώ παράλληλα κόψαμε σε χαρτόνια τι παλάμες των χεριών μας και τα κολλήσαμε ενωμένα στη μεγάλη αφίσα.